Joaquín Zaragoza's hjemmeside
Joaquín Zaragoza
2006_ Stilheden (Afgangsprojekt)

Se pressemedelsen

Jeg arbejder hovedsageligt med socialt orienterede projekter og begreber som for eksempel socialt samvær, fordomme og identitet. Jeg tager ofte udgangspunkt i lokalmiljøer, hvor der er en social uoverensstemmelse, og jeg udtrykker mig igennem tekst, video, installation, foto og lyd.

D. 23. februar, 2006 tog jeg til Spanien for at besøge min far, Joaquin Zaragoza Valero, der er professionel musiker i Alicante symfoniorkester. Jeg ville lave et interview med ham, som skulle handle om lydkvaliteter, lyd som social konstruktion og fællesskab.

Vi diskuterede vores forskellige synspunkter i forhold til lyd. Han er mere kontrolleret i sit udtryk, hvor jeg er mere eksperimenterende og åben for tilfældigheder. Samtidig var det min hensigt, at vi skulle spille noget sammen, og bevæge os udover fordomme om hinandens holdninger og måder at spille på. Det blev til videoen ”Stilheden”.

Udover denne video består mit bidrag til afgangsudstillingen af en performance med ”Square Music”. Musikerne i ensemblet har vidt forskellige baggrunde såsom punk, jazz, art-rock, pop, fri improvisation, folkemusik mm.

Samspillet viser ensemblets åbenhed overfor nyfortolkninger, der opstår i de forskellige koncerter, uden at kompositionerne af dén grund mister deres struktur og karakter.

De deltagende musikere er: Kim T. Grønborg, Poul Juhl, Joaquin Zaragoza, Jens Balder, Chris Knight, André Morks og Odd Bjertness. Mit instrument i opførslen vil bestå af erindringer om lyd eller mere konkret: Jeg vil afspille kassettebånd med lyden af et lille landsbyorkester, ”LA LIRA”. Et orkester som familiemedlemmer gennem fire generationer har været en del af.

En særlig tak til: Claus Ejner, Line Vesterheim, Marianne Jørgensen, Søren Andreasen, Henrikke Nielsen, Elsebeth Jørgensen, Paco Pimentel, Henrik Busk og Square Music.

Still fra video "Stilheden"
Billedet fra katalog