Joaquín Zaragoza's hjemmeside
Joaquín Zaragoza
Pressemeddelelse
Det Jyske Kunstakademis afgangsudstilling 2006

Århus Kunstbygning og Det Jyske Kunstakademi åbner torsdag d. 11. maj 2006 kl. 17.00 udstillingen

FRIKTION

Århus Kunstbygning har igen i år fornøjelsen af at vise afgangsudstillingen fra Det Jyske Kunstakademi. Forskellighed og sammenstød er to afgørende karakteristika i årets udstilling, Friktion. Friktion som begreb henviser til den gnidningsmodstand der opstår, når to legemer i bevægelse presses mod hinanden. Titlen på udstillingen kan således forstås som en målestok for de muligheder og forskelle, der opstår i sammenstødet mellem forskellige kunstneriske positioner: en hundeslæde møder en entreprenørvirksomhed, filmiske fortællestrukturer udforskes og vittigheders logik gøres synlige via kiwi, banan og ananas, lyd som improvisation og immaterialitet sættes op mod en visuel undersøgelse af byrummet og en kortlægning af verden.

Udstillingen byder på stor variation indenfor såvel indhold som medier. Der er således eksempler på det stramt konceptuelle over det mellemmenneskelige til det personlige - en spændvidde fra en flirt med det enkeltstående værk til det konfronterende og fabulerende. Medierne der er præsenteret i udstillingen, er bl.a. video, maleri, performance, lyd, installation, animation og tegneserie.

Afgangsholdet 2006:

Lars Hempler, Joaquín Zaragoza Galindo, Lars Lundehave Hansen, Jimi Holstebro, Jan Danebod, Mikko Mansikkala Jensen, Dagmar Krøyer, Morten Lundgaard, Anne Skole Overgaard og Birgitte Lyng Sørensen.

Borgmesteren i Århus, Nicolai Wammen, holder åbningstalen og rektor for Det Jyske Kunstakademi, Jytte Høy, uddeler afgangsbeviser og legater. Ved ferniseringen vil der være to performances v/ henholdsvis Mikko Mansikkala Jensen og Joaquín Zaragoza Galindo.

Fra mandag d. 8. maj 2006 er det muligt at læse mere om kunstnerne og deres værker på www.friktion.nu

Det vil være muligt at træffe kunstnerne i Århus Kunstbygning fra 9. maj - 11. maj 2006. Udstillingen vises i Århus Kunstbygning fra 12. maj - 4. juni 2006. For yderligere information, materiale eller aftale om interview kontakt venligst Sidse Camilla Sørensen på 86 20 60 55 eller ss@aarhuskb.dk


Med venlig hilsen


Thorsten Sadowsky, leder af Århus Kunstbygning

Jytte Høy, rektor for Det Jyske Kunstakademi