Joaquín Zaragoza's hjemmeside
Joaquín Zaragoza
2003_ Vi Nu Her

VI. HER. NU. er en instalation af Joaquin Zaragoza, som er et forsøg på at illustrere den hverdag, som vi alle er en del af i 2004 og som påvirker vores adfærd.

Skal vi have en chip i hjernen, når vi bliver født, som kan identificere hvilken mennesketype vi er? Hvordan positionerer vi os som subjekt og kan vi gøre noget for at undgå stereotypisering?

I dette arbejde ligger både spørgsmålet om identitet, aktivisme og mistænkeliggørelse af subjektet.

Instalationen består af digitale manipulationer, hvis hensigt er at definere en stedsspecifik stemning og et æstetisk frirum.Forsøger at involvere andre mennesker i at involvere sig i en kaotisk og festlig mistænkeliggørelse af individet i den kollektive paranoias navn.

SQUARE MUSIK improvisere et stykke musik i forbindelse med værket som varer cirka 20 minutter.

Square Music er et projekt hvor musikerne spiller efter et grafisk partitur,der tager udgangspunkt i nogle til lejligheden udvalgte billeder (tegninger, dias, malerier og lign.). Musikkerne i ensemblet mødes om dette projekt med vidt forskellige baggrunde såsom punk, jazz, art-rock, pop, fri improvisation, folkemusik osv. Samspillet viser ensemblets åbenhed overfor nyfortolkninger, som kommer til udtryk i de aktuelle koncerter, uden at kompositionerne af den grund mister sin struktur og karakter.

Kim T. Grønborg dirigerer musikken i samarbejde med Poul Juhl, Joaquin Zaragoza, Jens Balder, Chris Knight, André Morks og Odd Bjertness

Klik her for at se videoen